pondělí 11. listopadu 2019

The Drinkkings


The Drinkkings
            Skupina vznikla na popud spolužáků na učilišti hradeckého ČKD. Založili Pavel Bocek (sólová kytara) a Oldřich Biel (doprovodná kytara). Zakladatele doplnili Oldřich Ježek (baskytara a zpěv) a Rudolf Černík (bicí). Ježek a Černík měli v té době  čtrnáct let. Bubeník Černík nejenže bicí vlastnil, což bylo něco neuvěřitelného, ale ještě chodil na kurz. V Hradeckém kulturním domě vedl kurz ostřílený barový hudebník Emil Zoubele. Skupina měla jště jedno velké štěstí kromě bubeníka – měli kde zkoušet. Anglicky sice mnoho neuměli, ale „nejdůležitější bylo, že všichni věděli, co slova v názvu znamenají.“ Zkoušeli v klubovně na Velkém náměstí v Hradci Králové v čísle popisném 142. V lednu roku 1966, po brigádnických opravách a spoustě odpracovaných hodinách, otevírali, jako domovská skupina, Klub mladých Na podloubí. V klubu s nacvičovalo i vystupovalo. Klub měl také tu přednost, že tam byla nastálo aparatura a tak se neustále zkoušelo. Tuto aparaturu „pro všechny“ poskytl Petr Charous. Ten v té době hrál ve skupině Kleofáš a od roku 1968 ve skupině Beatween.
Na repertoiru Drinkkings byly skladby Olympicu anebo George & Beatovens a ty prokládali skladbami Rolling Stones, Kinks či The Who.
Ve skupině došlo postupem času k několika závažným personálním změnám a skupina skončila tím, že se postupně utlumilo její vystupování. To bylo v sezóně 1967/68.
Po skupině The Drinkkings se nedochovaly žádné nahrávky.
Podle Pavla Sondy Prax58

Žádné komentáře:

Okomentovat