pondělí 27. ledna 2020

František Horáček


František Horáček
Zleva výtvarník obalu František Tomík, Pavel Dobeš, fotograf Oleg Homola a hudební kritik František Horáček
Hudební publicista František Horáček se narodil 24. ledna 1946 v Kolíně a tam také odmaturoval v roce 1964. V roce 1969 absolvoval obor sociologie kultury na fakultě sociálních věd a publicistiky UK.
Pracoval ve Středočeském nakladatelství a knihkupectví. Od roku 1969 přispíval do Aktualit Melodie a o rok později i do Melodie. Od roku 1973 se stal na deset let redaktorem v Melodii. Psal příspěvky i do Gramorevue. Zpočátku se zajímal hlavně o folk, ale postupem času se zajímal a psal články od folku přes country a pop music až po jazz rock. Po roce 1984 se věnoval již jen filmové publicistice.
            V letech 1975 až 1976 psal společně s Čestmírem Klosem  a režisérem Rudolfem Růžičkou pro brněnské TV studio  scénáře třináctidílného hudebně publicistického cyklu Písničky pod rentgenem. Sám v pořadu vystupoval jako moderátor. V letech 1978 až 1982 psal společně s Petrem Dorůžkou scénáře k rozhlasové diskotéce Větrník a také pořadu Rytmus. Snad ještě někde existuje záznam TV pořadu Hitšaráda, ve kterém v roce 1978 soutěžil jako ″zpívající kritik″ s písní Karolína, přičemž jeho doprovodnou kapelou byli Marsyas.
Podle materiálu Ivana Poledňáka Prax53

Žádné komentáře:

Okomentovat