pátek 20. března 2020

Roman Lipčík

Roman Lipčík

            Budoucí publicista se narodil 15. února 1958 v Praze. Po maturitě v roce 1977 se dostal na fakultu žurnalistiky UK. V roce 1981 dosáhl na titul PhDr.
            Publikovat začal již v roce 1977 v deníku Mladá fronta (po roce 1989 se z něj stala Mladá fronta Dnes). Po absolvování se dostal do vnitropolitického oddělení Mladého světa, odkud po roce odešel do oddělení reportérů. Tam se začal zabývat hlavně problematikou rockové hudby. V Mladém světě to byl on, kdo byl v týmu, který zpracovával data k anketě Zlatý slavík. Publikoval své články především v Mladém světě, ale i v Melodii. Po roce 1989 pracoval v Rock & Popu. Po prvním rozpadu časopisu začal pracovat jako klasický novinář pro nejrůznější časopisy. Od pánských po dámské. Hudbu okomentuje od rocku po komerci, podle toho, o jaký časopis jde, a příště vám v červené čepičce odpoví na cokoli.
            Kdysi psal zajímavé články do Melodie a nebo i domovského Mladého světa. Ale ani Melodie, ani Mladý svět již neexistují a tak Roman Lipčík píše zcela jinam.
© by Ivan Poledňák

Žádné komentáře:

Okomentovat