pondělí 6. července 2020

The Scarecrows


The Scarecrows
V červnu roku 1965 vznikla v Hranicích na Moravě, na jedné ze základních škol,  skupina  Phantom. Když její členové přešli na střední školy, změnilo se obsazení a také repertoár. Skupina hrála téměř dva roky pod názvem Phantom ve složení:
Josef Holubář – kytara, Zdeněk Jedlička – kytara, Jiří Sedlák – bicí a Pavel Drbušek – basová kytara.
            Kapela byla dost známá v okolí Hranic. Po asi dvou letech změnila název na The Scarecrows. Tehdy se také změnil repertoár na bluesové a rhythm & bluesové skladby z dílny britských skupin Johna Mayalla, Spencer Davis Group či Rolling Stones. Ale Scarecrows se pokoušeli i o vlastní repertoár.
            Skupina byla tak úspěšná a známá v širokém okolí, že dokonce byla pozvána udělat tři demo nahrávky pro ostravský rozhlas. V dalším krátkém období se změnili kytaristé. Sestava byla:
Josef Fischer – kytara, Jiří Sedlák – bicí, Zdeněk Jedlička – basová kytara a Pavel Drbušek – zpěv, foukací harmonika a doprovodná kytara.
            Tato sestava potom vydržela až do roku 1969, kdy Jedlička odmaturoval a odešel z Hranic. Odešel i Drbušek studovat na universitu. Z torza skupiny se vyklubala další skupina – Dinosaurus.
Big beat v Hranicích pokračovala dál.
Podle Erwina Hrusky Prax55

Žádné komentáře:

Okomentovat